söndag 26 april 2009

Eko-medvetenhet en av vår tids statusmarkörer

Om man får tro veckotidningar som mama och Amelia räcker det inte längre med att ha ett stort hus, en dyr bil eller en framgångsrik karriär för att erhålla hög status. Nu ska vi även kunna visa upp ett jämställt förhållande och en eko-medveten livsstil. Inte för att status-jakt är vår grej, men dessa två områden ger oss åtmistone en chans att plocka "statuspoäng." Till skillnad från vår tio år gamla bil eller vårt kedjehus från slutet av 70-talet.
För ingen kan direkt anklaga oss för att inte vara eko-medvetna (även om vi också syndar ibland) och att hitta en karl som är gladare i att bada barn, läsa godnattsagor eller byta blöjor än vad min är blir svårt. Kan också tycka att det är sunt att mjuka värden och värderingar blir viktigare än materiella ting och det eviga "mest-pengar-när-han-dör-vinner-racet." Det är intressant att sådant som för några år sedan ansågs reserverat för oss "mossiga miljönissar" och "gapiga feminister", plötsligt är alldeles rätt i tiden.

Eller är detta också ett storstadfenomen som tidningarna blåser upp som "den nya trenden"?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

HomeRiver sa...

Såg att du också blivit utmanad av Ecolocobloggen. Nu har jag lagt ut mitt inlägg i Unisexutmaningen. Välkommen att läsa hur jag tänker.