Bebisens lunch idag var riktigt enkel att göra:
Grekiskt lantbröd med Tartex (vegetabilisk pastej) och paprika, päron och sesamkakor. Lite roligare än knäckemacka och mjölk som varit standard ett tag, men ändå hyffsat nyttigt känns det som.
1/2 dl cous cous (Saltå Kvarn har ekologisk)
1/2 dl adzukibönor från frysen
1 näve blandat majs, ärtor och paprika från frysen
1 msk senap
2 msk grädde
Några blad färsk koriander
Torkad dragon
Koka upp cous cousen, adzukibönorna och ärtblandningen ihop med vatten så att det täcker och kryddorna. När det kokat ihop sig slår du på grädden och senapen och rör om. Klart på bara några minuter.
Treåringen är periodare när det kommer till mat, och just nu äter han lite dåligt. Mellanmålen har inte varit så roliga på sistone, så nu försöker jag fjäska till det lite där för att få igång honom. Helst utan att förvandla mellanmålen till en sockerbomb.
Grekiskt lantbröd med Tartex (vegetabilisk pastej) och paprika, päron och sesamkakor. Lite roligare än knäckemacka och mjölk som varit standard ett tag, men ändå hyffsat nyttigt känns det som.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar