Det blev grillmiddag ikväll också. Enklast möjliga med quornfiléer i en god marinad och potatissallad på klassiskt vis. Inga konstigheter.
Marinad till 8 quornfiléer:
1/2 dl rapsolja
1/2 dl soja
4 pressade vitlöksklyftor
5 droppar tabasco
5 droppar rökarom (finns på välsorterade ICA-butiker)
Smaka av med grillkrydda.
Lägg quornfiléerna tillsammans med marinaden i en plastpåse en timme innan de ska grillas.
Fransk potatissallad 4 personer
12-15 potatisar
1/2 burk kapris
1 röd lök
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk dillkrydda
1/2 tsk salt
Rengör och koka potatisen med skalet på. Hacka rödlöken fint. Skiva potatisen och blanda med röd lök och kapris. Rör ihop dressingen och slå på medan potatisen fortfarande är varm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar