torsdag 23 april 2009

Klyftpotatis på Gordon Ramsay´s vis


Till kvällens middag som bestod av sojaböns-biffar med broccoli (recept finns i bloggen), grönkålssås och klyftpotatis provade Maken att laga klyftpotatisen som den charmante TV-kocken Gordon Ramsay. Hur gott som helst blev det så jag delar med mig:
Du behöver:
Potatis
Rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar
Chili-flan
Tvätta och dela potatisen i klyftor. Förkoka klyftorna i c:a 5 minuter. Värm ugnen till 200 grader och ställ in plåten lätt oljad, men vänta med potatisen. Den klyftade potatisen lägger du i en bunke och blandar den med olja. När plåten blivit varm häller du i potatisklyftorna. Låt dem stå i ugnen c:a 20 minuter, rör om då och då. När de är klara lägger du dem i bunken igen och blandar med flingsalt, svartpeppar och chili-flan. Farligt gott!
Det är ganska snyggt att servera grönsaker i samma färg, fast i olika nyanser. Färska grönsaker måste vi ha till middagen, annars blir Treåringen sur och undrar var vi gjort av salladen...

7 kommentarer:

Majja Almqvist sa...

Potatisklyftorna är så goda, och det verkar vara en riktig vegotreåring du har ;)

Tack för världens bästa blogg!

Frida M sa...

Tack själv söta du för berömmet och för att du läser!

Magda sa...

Hej! Jag söker bland etiketterna men hittar inte vad jag söker. Du nämner sojabönsbiffar och att de finns i bloggen... Hjälp mig gärna rätt om du vill, skulle gärna vilja göra just sojabönsbiffar. Potatisklyftorna ska testas å det snaraste.

Frida M sa...

Hej Magda! Sojabönsburgare hade jag visst arkiverat dem som, finns under etiketten "bönor". Använd spenat eller broccoli, det du tycker är godast. Nu sist hade jag 2 msk maizena istället för ägg, och det blev väldigt bra. Lycka till!

Ullis sa...

Jag kan inte låta bli att gilla Ramsey, pojkvänne och jag ser mer än gärna hans program på tv. Men lite tråkigt är det att jag läste en intervju med honom där han sa att vegetarianer är respektlösa. Som inte äter den mat som bjuds. Han gav som exempel när man är turist i ett nytt land och vägrar äta 90 % av den mat som invånarna så snällt bjuder på.
Trist men han e ändå rätt cool på många sätt!

Frida M sa...

Ullis: Det låter ju onekligen väldigt korkat sagt av honom...

Anonym sa...

Detta recept ska testas i dag :) Ser så gott ut när han gör klyftpotatis :)