söndag 19 april 2009

Grillad halloumi på plommonskiva med fikon- och cashewdressing


Det här var ett friskt och lite annorlunda sätt att äta halloumi! Festligt och fint att bjuda på också. Receptet kommer från början från tidningen Femina trodde Svärmor. Till detta åt vi en potatissallad med getost, haricot vert, salladslök och cocktailtomater. Det här är ursprungsreceptet, men Svärmor hade bra mycket mer halloumi per person än vad som står i receptet. Är ni hungriga och lika förtjusta i halloumi som oss tycker jag ni ska dubbla mängden. Minst.

6 personer

Börja med dressingen och låt den stå medan du tillreder halloumin.
Fikon-och cashewdressing
2-3 msk fikonmarmelad
1 msk balsamicokräm
1/2 msk balsamvinäger
50 g grovhackade salta cashewnötter

Blanda alla ingredienser till dressingen. Låt stå.

Grillad halloumi

225 g halloumi
2 fasta plommon, skivade
Olivolja till stekning
Färsk timjan till dekoration

Dela halloumin i 6 bitar. Ringla över olivolja och grilla eller stek ett par minuter på varje sida så att den får fin gyllenbrun färg. När du grillar halloumi skär du den i c:a 1 cm tjocka skivor och lägger på grillfolie. Vänd ofta så att den inte fastnar. Lägg plommonskivorna på ett fat och lägg halloumin ovanpå. Toppa med dressingen och en kvist färsk timjan.

1 kommentar:

Mifflan sa...

Det lät riktigt gott! Får nog bli förrätt till middagen på lördag!