torsdag 16 april 2009

Om genus, diskbänksbloggare och sakrala saker

Vi får väl inte alltid full pott när det kommer till genus-poäng och våra barn, jag menar har man en totalt biltokig grabb kan man inte ha jobbat allt för hårt med genus-biten kan man tycka. Å andra sidan har vi redan en helt biltokig tjej också, hon vet precis hur man kör med dem och kan göra brum-ljud. Vi har alltid varit medvetna, men inte hysteriska. På Öppna förskolan försöker jag vara extra noga med att inte klä Bebisen för flickigt, det är alltid lika roligt att se hur förvirrade människor blir när de inte kan könsbestämma henne direkt. Sen kan jag inte hjälpa att jag är väldigt svag för söta klänningar ibland. Och då menar jag inte rosa med rosetter.

Andra bloggare som jobbar hårdare med genus-biten är till exempel Lady Dhamer och Mifflan. Två intressanta bloggare som säkert kvalar in under epitetet diskbänksbloggare, som Hela sanningen om att vara småbarnsförälder, väljer att kalla oss. I inlägget raljeras över mammor (och pappor) som bloggar under föräldraledigheten. I vanlig ordning är det inte riktigt fint att blogga om små och vardagliga saker, nej helst ska världsproblemen lösas om man ska drista sig till att ta en del av utrymmet i bloggosfären. En annan av mina favoriter i samma kategori är Försök att inte se så snygg ut. Humoristiskt av västerbottniska om småbarnsåren. Och en hel del om litteratur. För det är ju faktiskt så att jag har nog inte läst en enda mamma-blogg som BARA handlar om barnen.
Dagens händelse: Vi hamnar av misstag på en vardagsgudstjänst på Öppna förskolan, men Bebisen verkar inte misstycka. Jag sitter däremot och skruvar på mig, men är alldeles för väluppfostrad för att gå ut.
Dagens fynd: Sandaler från Kavat för 30 pix på Kupan. Ser helt oanvända ut nästan och kommer passa perfekt till sommaren.
Dagens vegetariska barnmat: Äggröra mixat med kokt broccoli, grädde och cous cous till lunchen. Ganska populärt. Ris och keso till middagen.

1 kommentar:

Maria Westerman sa...

En diskbänksbloggare arbetar lite som Andy Warhol. Han målade av det som fanns i närheten och såg konsten runt omkring sig. Att se med andra ögon, ta ett kort på det vardagliga, se det stora i det lilla.