DN berättar idag om en ICA-handlare i Lund som tog det här med matspill på allvar. Istället för att slänga mat som egentligen var ätbar men inte föll de kräsna kunderna i smaken började han laga luncher av maten och sälja. Snacka om att vara både miljösmart och ekonomiskt smart!
Försöker så gott det går att inte lämna spill i mitt eget kylskåp, och det blir bättre och bättre. Tyvärr slänger jag fortfarande mer än vad som är önskvärt. Tror inte heller att mina pensionärsgrannar skulle nappa om jag startade en liten lunch-restaurang här som bonus under föräldraledigheten. De är inte sådär överdrivet förtjusta i vegomat i vanliga fall och jag antar att spillaspekten inte gör det mer lockande!
onsdag 15 april 2009
Att hitta klimatsmarta lösningar på matproblemet
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar