Squash- och linsgryta, c:a 3 portioner
1/4 squash
1 dl röda linser (okokta)
1 potatis
2 tsk tomatpuré
3/4 dl vispgrädde
Några blad färsk koriander
En kvist färsk timjan
Lite bladpersilja
1/2 msk rapsolja
Skala och skär potatisen i små tärningar. Dela squashen i små tärningar. Skölj de röda linserna ordentligt. Låt koka tillsammans med kryddorna i ungefär 1o minuter. Häll av det mesta av vattnet och tillsätt grädden och tomatpurén. Rör om, mixa eventuellt för att få en slätare konsistens.
Ångkokta grönsaker i grillpaket
1 liten morot
1 liten bit palsternacka
1 liten bit squash
Lite rapsolja
1 kvist timjan
Skala och skär allt i fina stavar. Lägg i ett paket av grillfolié tillsammans med timjan och häll på lite rapsolja. Låt ligga på grillen i c:a 20 minuter. Öppna och kontrollera så att grönsakerna är mjuka. Servera tillsammans med något proteinrikt, till exempel keso och mosade sojabönor. Enkelt att göra till bebisen när man grillar till resten av familjen.
2 kommentarer:
Jättebra blogg vill jag säga först och främst! kul att jag hittade den!
Varför är det så stora prisskillnader på ekologiska och icke ekologiska produkter ? I butiken häromdagen:
Ekologiskt socker kostade 100 % per än motsvarande vanligt socker
Ekologiskt smör kostade oxå dubbelt så mkt.
Idag ringde jag upp leverantörerna och frågade efter deras riktpriser. Det visade sig då att det ekologiska sockret kostade 50% mera än normalsocker och det ekologiska smöret kostar endast 35 % mera än "vanligt" smör.
Jag tycker det är trist att en butikskedja som COOP som försöker visa att dom har en miljöprofil, har större marginaler på Ekologiska produkter.
Diskutera gärna detta vidare med mig på www.ekoforum.nu
Ja, visst är det tråkigt att stora kedjor profiterar på att vi vill äta mat som är odlad utan gifter. Jag ska absolut kika in på forumet, tack för tipset!
Skicka en kommentar