Här kommer receptet på getostlasagnen från förra veckan som jag utlovade. Enkel att göra även för den som är ovan att laga mat!
4 personer
10 små champinjoner
100 gram mjuk getost
6 dl vilök och örter creme fraiche
2 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
Några droppar tabasco
100 gram broccoli
Riven chevrette
Olja till stekning
Salt
Peppar
1) Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva champinjoner och vitlöken tunt. Stek i olja i en djup stekpanna.
2) Dela broccolin i små bitar och koka i 5 min.
3) Salta och peppra champinjonerna. Häll på balsamvinägern och tabascon. Låt det koka in.
4) Dela den mjuka getosten i kuber.
5) Lägg på broccolin och creme fraichen, dryga eventuellt ut med mjölk i fall du anväder en stor form. Låt det koka upp. Tillsätt den mjuka getosten. Låt det koka tills getosten har smält.
6) Varva sås och lasagneplattor i en form. Börja och avsluta med såsen. Toppa med riven chvrette.
7) Låt den grädda i ugnen i ca 20 min.
6 kommentarer:
Åh, det där låter och ser otroligt gott ut! Tack för receptet, det ska jag skriva upp! Roligt att jag hittade denna blogg, så mycket härligt här :-).
/Nina
Nina: Roligt att du hittade hit :)
MMMMMMM! Låter ju jättegod! Den ska vi göra, vilken vardagslyx...
Jag har aldrig smakat getost och har blivit rädd att prova då jag hört att den smakar get. Går det att beskriva smaken? Är det som fetaost?Eller ska jag köpa och chansa, är ju inte hela världen om jag får slänga den. Tacksam för svar.
Önskar dig allt gott nu när du börjat arbeta.
Luvan: Man måste få ha lite vardagslyx ibland :)
Sanne: Om du är osäker på getostsmaken rekommenderar jag att prova den varm i en sås med örtcréme fraiche till kokta grönsaker och pasta. Smaken blir mildare när man värmer den. jag älskar getost, men tyckte att smaken var lite kraftig i början.
Och tack för vänliga ord:)
Tack för tipset! Lagade denna lasagne till middag idag åt mig o Kjærsten, och det blev väldigt gott!
Skicka en kommentar