onsdag 26 augusti 2009

Aubergine panerad med getost och rotmos


Det här receptet fann Maken inspiration till efter att ha blippat bland TV-kanalerna och fastnat i ett matlagningsprogram med Paolo Roberto. Förvånansvärt enkelt och himla gott för en billig penning!

6 personer

1 bit sötpotatis
3 palsternackor
4 morötter
1 bit rotselleri
1 bit kolrot
4 vitlöksklyftor
3 tsk persilja
3 droppar tabasco
2,5 dl ekologisk matlagningsbas
1 aubergine
mjöl
4 ägg
2 dl riven chevrette
Salt
Peppar
Olja

1) Skala auberginen och skär den i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat och salta sen rejält på dem. Se till att det blir saltat på bägge sidorna.
2) Skala och skär rotsakerna i mindre bitar, ju längre koktid rotsakerna har, desto mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna och lägg allting i en kastrull. Täck med vatten och koka tills allt är mjukt. Häll av vattnet, spara en deciliter av kokvattnet. Mosa rotsakerna. Lägg i persiljan, tabascon och matlagningsabasen. Koka upp under omrörning, om det behövs så kan man späda ut moset med det sparade vattnet. Smaka av med salt och peppar.
3) Nu ska det det ha kommit vatten från auberginerna. Häll mjöl på en tallrik. Vispa ihop osten och äggen. Dra av saltet från auberginen. Vänd runt auberginen i mjöl och sedan i ostsmeten. Stek sedan i mycket olja tills de är ljusbruna på bägge sidor.

Inga kommentarer: