tisdag 11 augusti 2009

The Sugar story - Varför är jag hungrig hela tiden?


(En favorit i repris, dinkelbiffar från René Voltaire)

Frukost: Klockan 9 äter jag en skål med quinoa-och havregröt tillsammans med färska hallon och mjölk. Klockan 11 är jag hungrig igen.

Lunch: Väntar en halvtimme och lagar sen lunch som vi äter klockan 12. Mungbönsgryta med fullkornsbulgur.

Mellanmål: Klockan halv tre måste jag äta igen. Det blir en banan (hur nyttigt det är med bananer tvistar väl de lärde om) och en fullkornsmacka med ekologiskt jordnötssmör.

Middag: Maken lagar på min beställning René Voltaires underbara dinkelbiffar och färskpotatissallad med dragon och senapsdressing. Äter om möjligt ännu mer till middag idag än vad jag gjorde igår. Vet inte vad min konstanta hunger beror på, om jag äter för lite under dagen eller bara måste ställa om kroppen efter sommarens svullande. Sen hjälper det inte ett dugg att ha en man som lagar alldeles för god mat. Efter middagen är jag i alla fall mätt resten av kvällen, så mitt obligatoriska kvällssnacksande uteblir.

6 kommentarer:

Hannah sa...

Du äter för mycket kolhydrater och för lite fett! Men det säger jag nog bara för att jag tror på LCHF! ;) Det kanske är omställningsbesvär, vem vet? Om man ändå alltid visste varför kroppen reagerar som den gör! Då hade man kunnat göra något åt det.

Vegomamman sa...

Hannah: Jag "tror" också på LCHF, jag är helt övertygad om att det leder till minskad vikt och så, men jag vet inte om jag tror att det är det bästa för mig. Jag försöker hitta ett sätt att äta där jag äter mindre feta mjölkprodukter och mindre socker och halvfabrikat. Äta naturlig mat som är bra för kroppen helt enkelt, sen om jag går ner i vikt eller inte är en annan femma! Men jag vill inte gå runt och vara hungrig, det går bort! Kanske får bre på mer med olivolja, avocado och nötter för att få in fett helt enkelt!

Esbe sa...

Jag håller med Hannah... Sen undrar jag om du får i dig tillräckligt med proteiner? Proteiner och fett mättar rätt så bra, har jag insett.

Ät en banan också till frukost, kanske?

Känner dock igen mig i det där med att äta frukost 9 och vara hungrig igen kl 11, och jag vet 17 inte vad det beror på. Men man får väl mixtra tills det blir bra. Antar att det är bättre att äta mycket på morgonen än på kvällen (hur god mat mannen än lagar).

emelie sa...

Mer frukost, mellanmål innan man blir jättehungrig, mycket grönsaker på tallriken (så man får äta läääänge) och BRA fett hjälper för mig. :)

Åsa sa...

Jag tycker att det där låter höst normalt, jag.... Man blir väl hungrig även om man äter LCHF, eller? Att äta mellanmål kan man väl även äta enligt den metoden? Men man kanske ska äta ett kokt ägg och en proteinshake i st för banan och macka? Mellanmål tycker jag att man ska äta. ELler? Vad säger ni andra? Jag hållernämligen på att fundera i samma banor, eftersom jag är hungrig JÄMT och äter med två timmars mellanrum. Har kommit frma till att jag måste sluta äta snabba kolhydrater, det är de som "drar i gång" mig. Detta är spännande tycker jag!/ Åsa i Falun

Vegomamman sa...

Ni kommer med bra råd allihop, ska tänka både på bra fett, proteiner och mellanmål!