söndag 16 augusti 2009

Veganska bufférecept




Det första är en sallad som Maken gjorde till helgens kalas med inspiration från ett recept i senaste numret av Buffé. Pajen gjorde brorsan efter eget huvud vad jag har förstått.

Tofusallad med morot och haricot vert 4 personer

1 pkt naturell tofu
2 stora morötter
200 g haricot vert
3 msk rapsolja
3 msk vit balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
2 tsk garam masala
Salt, peppar, socker
Skär tofun i tärningar. Blanda rapsolja, vit balsamvinäger, skivad vitlök, garam masala, salt och peppar till en marinad. Låt tofun marinera en timme. Stek sen tofun så att den får mycket färg. Skala morötterna och gör tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Stek dem lätt tillsammans med rapsolja och en nypa socker. Stek haricot vert i olja och vitlök.
Spenatpaj med solrosfrön
100 g fryst hackad spenat
1 squasch
1 dl solrosfrön
En skvätt tofugrädde
Chilikrydda
Salt
Rapsolja
150 g mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
Blanda mjöl och margarin till en pajdeg och tryck ut i en smörjd pajform. Grädda pajskalet på 175 grader i 10 minuter. Tärna squashen fint och stek i rapsolja tillsammans med den hackade spenaten. Slå över tofugrädde som får koka in. Smaksätt med salt och chilikrydda. Bre ut blandingen i pajskalet. Strö solrosfrön överst. Grädda igen tills blandnigen stelnat lite (c:a 10-15 minuter).

3 kommentarer:

loba sa...

Åh, så roligt med nya veganrecept! Jag kommer definitivt att prova båda.

Kul att hela familjen verkar vara lika matlagningsintresserad.

Må så gott!

CrimsonAnna sa...

Attans att jag redan har världens finaste pojkvän-annars hade jag försökt gifta in mig i er familj:)

Ni verkar så genomtänka och inspirerande.

Frida M sa...

loba: Roligt att du vill provlaga!:)

C-Anna: Ha, ha, ja du verkar har en otroligt fin pojkvän, så håll hårt i honom ;)