måndag 10 augusti 2009

Är mitt barn en hund eller en katt?


(Octopus t-shirt från danska Mini-O, ett av mina favoritmärken när det kommer till barnkläder)

Det är lätt att drabbas av ångest-light när man går in på barnavdelningen i traditionella barnklädesaffärer. Även om många kedjor numer har en unisex kollektion så är det ändå den traditionella uppdelningen med pojk-och flickkläder som dominerar. Hello Kitty till töserna, Snobben till grabbarna. Bamse och Pippi till alla? Eller? Som Johanna i Jakan skriver i ett av sina, ofta galet träffsäkra, inlägg; tillslut står man bara där och hyperventilerar av förvirrning; mitt barn, är hon en hund eller en katt?


(Ettåringen dansar bra i sin nya kjol. Den verkar dock ha tagit slut i lager hos ecoloco, men finns på Blå tomat designs hemsida.)
Då är det himla skönt att nätet är fullt av bra barnklädesbutiker. Vi föräldrar hade en stor guide till olika nätbutiker i sitt juli-nummer vet jag. Och på deras hemsida kan du också skriva på ett upprop mot könsuppdelning av kläder och leksaker.
Hos Loa ecoloco handlar jag ekologiska barnkläder, ofta till bra priser eftersom det är rea och specialerbjudanden med jämna mellanrum. Och jag slipper fundera på om mina barn är en hund eller en katt.

2 kommentarer:

ecoloco sa...

Bättre att vara bläckfisk! Vilka härliga glada barn!

Anonym sa...

Håller helt med dig! Tycker det är hemskt att det ska vara så uppdelat, det kunde väl hänga kläderna blandat iaf, så är det ju mer upp till kunden. Nu känns det som att man gör fel när man köper något från den tydligt markerade pojkavdelningen till sin dotter. Jag bor i en liten stad där det säkert är ännu mer extremt, men i vintras när min dotter (då bebis) hade brun overall kommenterade alla henne som "han", "honom" eller "din son".
Kul dock, precis som du skriver, att det finns nätbutiker med fina alternativa kläder.

Hälsn Annika