söndag 23 augusti 2009

Solig söndags-brunch med smak av Turkiet


(Ayram, turkisk yoghurt-dryck)
Idag har vi besökt vännerna M och B:s nya lägenhet och blivit bjudna på utsökt söndagsbrunch på deras balkong. Bland annat en turkisk yoghurtdryck, Ayram, som ska vara särskilt bra att dricka varma och soliga dagar. Helt beroendeframkallande efter ett tag menade B. Jag är inte helt övertygad ännu.
("Turk-pizza")
Sedan bjöds det på något som M kallade för "Turk-pizza". Hembakta tortillia bröd (recept från Fröken Emelie) som toppades med en quornfärsröra med persilja, tomatpuré och finhackad lök. På med fårost och grädda en stund i ugnen. När "pizzorna" är klara lägger man på en blandning av hackad tomat, gurka, bladpersilja och ännu mer bladpersilja. Rågott!
(M och B väntar bebis-leverans om cirkus fyra veckor. Våra barn kollade så att de barnsäkrat lägenhten ordentligt...)
Jag blir alltid väldigt imponerad av människor som kan baka, särskilt när det är surdeg inblandat. B hade gjort ett surdegsbröd med nötter och torkade aprikoser som var hur gott som helst. Jag såg faktiskt ett liknande recept i nyaste Femina om någon blir intresserad.

4 kommentarer:

Nina sa...

Ser så läckert ut!
Annars tråkigt att det är så svårt att få tag på quorn här i Finland, det är både gott och användbart.

Emelie sa...

Åh, vad gott det ser ut. Sådandär pizza måste ju vara bland det godaste som finns i pizzaväg. Roligt att tortillasbröden uppskattas av flera.

Helena Ljunggren sa...

Vattnas i munnen av bilderna, det ser verkligen jättegott ut!

www.helenaljunggren.com

Vegomamman sa...

Nina: Ja, det är fler ute i världen som har samma problem...

Emelie: Jag ska nog testa att göra en egen variant på pizzan med dina bröd också!

Helena: Det var det också :)