söndag 16 augusti 2009

The Sugar story - Några snedsteg och vecka fyra

Det är inte helt enkelt att fullfölja sina åtaganden märker jag. Det blir definitivt för mycket ljust bröd och pasta. Däremot har jag fortfarande inte svårt att avstå godis och kakor. Okej, jag fuskade på kalaset nu i helgen och åt lite jordgubbspaj till efterätt. Och en bulle som farmor bjöd på. Men det känns inte som att det gör så mycket eftersom jag är ute efter att skapa hållbara vanor, och i dessa ingår att unna sig på fest, men inte till vardags.

(En av veckans synder! Bild lånad härifrån)

Den största förändringen jag gjort under veckan var att sluta äta smör och ost på mackorna. Hommus och tartex, tomat och gurka har det blivit istället. Helt okej, även om jag saknar smöret en del. Veckan som kommer ska kosten rulla på som veckorna innan. Jag ska försöka skärpa till mig och inte äta så mycket pasta. Och bara fullkornsbröd. Dessutom är tanken att man ska få in vardagsmotion också, men där är jag skeptisk. Det känns för stressigt att gå fram och tillbaka till jobbet eftersom jag kommer hem så sent till barnen då. Och när de somnat har jag häcken full av jobba och andra projekt jag dragit igång.

Någon som har ett bra recept på vardagsmotion?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Haha.. behöver du verkligen det? Du har ju två barn ;) Det brukar göra susen!

Vegomamman sa...

Anonym: Du har helt klart en poäng där.. Men när det kommer till att motionera för att orka med vardagen bättre vet jag inte om "tvåbarnsmamma" räcker som motionsform...

Luvan sa...

Cykla till jobbet kanske du redan gör. Min 1-åring gillar att sitta framåtvänd och titta alt ligga bakåtvänd och sova på en 30-min löprunda. Har du chans att duscha på jobbet? Isf kan du springa en runda till jobbet ett par ggr i veckan. Lycka till!

Eva sa...

Hur har ni med friskvårdsförmåner på jobbet? Vi har en timme i veckan som jag ägnar åt löpning/joggning. Och så cykel till jobbet då. Annars håller jag med om att det är svårt att klämma in träningen. Helst springer jag på morgnarna, men det funkar ju bara på helger när man inte har några stressiga dagislämningar.

Mijima sa...

Jag använder mig ofta av ett ministyrkespass när jag lagar mat, funkar kanon! Är kanske inte den mest vältränade, men vad tusan, man har i alla fall gjort något!

http://mijimas.blogspot.com/2009/07/ministyrketraningspass.html

Sundarii sa...

Vardagsmotion? Strip aerobics vettja! Det gör kroppen susen och även mannen din! Svettigt och varm men vad snygg man blir!

Nejvars, nu retades jag bara.
Prova på med stavpinnar? Stavkäppar. Stavar. Vad heter de? Skidstavar som man promenerar med. Löpning och jogging är ju bara jobbigt, onödigt slitage för knäna och fötter om man inte har ordentliga bra sportskor. Yoga? Cykla? En vanlig rask 30-minuters promenad?

jenny sa...

Nu vet jag att du inte är så mycket för att baka. Men jag gjorde en rätt enkel, sockerfri, vegansk och typ nyttig(!!!) chokladkaka i helgen. Supersmarrig och du är fri från ugn och tidspassning och sånt. Dessutom inte helt fel att bjuda dina barn på:

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.11232708

Anonym sa...

Hej!

Mina tips är att försöka vara "rolig lektant" med barnen. (det är lockande att sätta sig med kaffekoppen och heja på från soffan efter en lång jobbdag men försök!) Jaga dem, gå ut i skogen och klättra i berg, bygg en koja. Vara inte bara psykiskt utan också fysiskt närvarande. Jag är säker på att dina barn kommer att älska det. Bygg en egen gunga i trädgården och putta på. Svinga dem i luften.

Mitt andra tips är att försöka hoppa av någon eller några hållplatser tidigare och promenera sista biten hem. 10 minuter om dagen blir 50 minuter på en jobbvecka. Det är bättre än ingenting. Och återigen. ta trapporna när man får chansen, bära tunga matkassar och allt sånt där dötråkigt som du säkert redan gör.

Det finns många femtonminuters pilates-pass på internet.. Barnen , eller iallafall din stora kille kanske tycker det är kul att hänga på. Bra träning men lite klurigt i början.

Älskar din blogg förövrigt. Sjukt bra vego-tips.

Kram från malin

Åsa sa...

Oh, detta är min favorit! Jag tränar mycket hemma med hjälp av DVD:er. Där finns allt ifrån Friskispass till yoga, superbra! Sedan kör jag styrketräning med hantlar och gummiband en halvtimme eller så under Bolibompa! Sen blir det cykla till jobbet och kanske ibland att jag sätter lillen i vagnen under Bolibompa och han får följa med på en rask promenad. Lycka till! / Åsa i Falun

Vegomamman sa...

Luvan: Jogga med vagnen är inte riktigt min grej, men springa hem från jobbet kanske. Om jag inte måste ta med mig massa jobb hem förstås!

Eva: Vi har faktiskt en friskvårdstimme på jobbet.. men enligt vardagslogisktiken är det storhandling på schemat.. Kanske ska försöka lägga in den på nåt ställe där den faktiskt blir utnyttjad!

Mijima: Ja, det såg jag ju, verkar både kul och nyttigt!

Sundarii: Stripaerobics är en kul grej, men inte det man är upplagd för klockan 5 en vardagskväll kanske... ;)

jenny: Nyttig chokladkak! Måste helt klart testas!

Malin: Kul att du gillar bloggen! Och visst har du rätt, om man tar sig ur soffan och leker och busar så har man både roligt och gör av med kalorier samtidigt!

Åsa: Jag har faktiskt ett par yoga-DVD:s hemma, ska se om jag kan hitta någon stund tillsammans med dem. Fyraråingen tyckker att yoga är ganska roligt!