söndag 9 augusti 2009

Kantarell-frossa!Smörstekta kantareller som tillbehör till en färskpotatissallad med svarta linser och rödbetsknyten.Smörstekta kantareller tillsammans med en krämig fetaost i en färskpotatissallad. En lite oväntad höjdare till smakkombination.Smörstekta kantareller tillsammans med kokt potatis, grillade quornfiléer och en sås gjord på grädde, riven chevrette och örkryddor. Ljuvligt!Jag släpade med mig alla, som inte hade vett nog att säga nej, ut i skogen på kantarelljakt. Vännen C var väl måttligt road, men förklarade entusiastiskt att hon var riktigt bra på att plocka blåbär! Svärmor och pappa var mer into the kantarell-thing.Mot slutet av veckan hade jag utvecklat ett sjätte kantarell-sinne (jag skojar inte). Trots frossandet fick vi med oss några påsar hem att stoppa i frysen också. Drömmer redan om gräddig kantarellpasta som ska lagas i höst!

3 kommentarer:

Tant Grön sa...

Finns det en godare svamp än kantarellen? Inte enligt mig iaf, hi, hi. Kantarellmacka är det bästa jag vet!

Tyvärr är jag värdelös på att hitta dessa rackare, jag tittar och tittar överallt tycker jag, men nej inte ett gult så långt ögat kan nå, och så ropar någon till att där finns kantareller, men jag tittade ju precis där och då fans det minsann inga, hmpf!

Min storgulligan är riktigt bra dock, så jag får ha med henne i skogen som en liten tryffelgris ;-)

Anna sa...

mina föräldrar var ute och seglade i helgen och kom hem med en mycket liten påse kantareller. men alla fick en nätt liten hög var med stekta kantareller, så det var inte fyskam. man ska inte underskatta vad naturen har att ge. :)

Frida M sa...

Tant Grön: Det är ju utmärkt om man kan få lite hjälp att hitta de små rackarna! Och så som du beskriver det tyckte jag att det var fram tills nu i sommar... Och tur är det, för kantareller är ju som du säger godast!

Anna: Även en liten hög kantareller förgyller en måltid!