lördag 22 augusti 2009

Snabb kantarellpasta med ugnsgrönsaker + Bebisbonus


Efter en dag på mässan behövde vi något ordentligt till middag, så det fick bli en gräddig pasta med kantareller från frysen. Till det åt vi broccoli och blomkål i ugn.
4 personer
500 g ekologiska pastaskruvar
1 påse frysta kantareller (förstekta)
2 dl grädde
1/2 broccolistånd
1/2 blomkålshuvud
2 dl kokta mungbönor
Ett par vitlöksklyftor
Salt, peppar
Rapsolja
Sätt ugnen på 250 grader. Dela broccoli och blomkål i fina bitar, förkoka i 5 minuter tillsammans med ett par vitlöksklyftor och lite buljong. Lägg olja i en ugnsfast form. Fördela broccoli och blomkål i formen, strö över mungbönorna, salta och peppra. Låt stå i ugnen 20 minuter. Smörstek kantarellerna, häll på grädde, salta och peppra. Koka pastan. När den är klar blandar du den med kantarellsåsen. Servera tillsammans med grönskarna och lite riven ost. Storfavorit hos Ettåringen!
Bebisbonus (från 6 månader)
När du kokat grönskarna är det enkelt att ta undan lite och mixa till bebisen tillsammans med mungbönor, grädde och färdigkokt pasta!

Inga kommentarer: