lördag 22 augusti 2009

Tre vegetariska barnmatspuréer (6-8 månader)



Här kommer recepten från mässans provsmakning:

Broccolipuré med kikärter (6-8 månader)
1 broccolistånd
c:a 1 dl vispgrädde
3 tsk rapsolja
1 dl kokta kikärter
1 tsk finhackad basilika (fryst)
Blomkålspuré med kidneybönor
1/2 blomkålshuvud
c:a 1 dl vispgrädde
3 tsk rapsolja
1 tsk torkad dragon
1 dk kokta kidneybönor
Morotspuré med sojabönor
3 morötter
c:a 1 d vispgrädde
3 tsk rapsolja
1 dl kokta sojabönor
1 tsk torkad dill
Så här lagar du puréerna:
Dela grönsakerna i bitar och koka tills de blir mjuka. Mixa med grädden, rapsoljan och kryddan. Hur mycket grädde du använder kan du variera beroende på ditt barns fysik; barn som behöver extra energi kan med fördel följa receptens anvisning, medan till lite mer storväxta barn kan man halvera mängden. Servera med ris, pasta, cous cous eller potatis. Tillsätt också en tsk rapsolja vi serveringen. Frys in det som blir över i lagom portioner.

6 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Detta lät gott:) Kan mycket väl hamna på nästa veckas veckomatsedel. Har aldrig på provat fryst svamp men någon gång ska väl bli den första.

Alexandra Reichler sa...

tack! men för fler recept, vet du om det finns ngn bra bok med puréer o annan nyttig, gärna ekologisk o vegetarisk barnmat man kan göra själv ???

loba sa...

På tal om bok med puréer och annat... Jag tycker du skulle börja samla till en kokbok. Jag behöver ca 50 ex att dela ut till föräldrar och andra barnälskande kockar jag känner ;)

Anna sa...

Toppen med recept! Kul med bebisprovsmak på mässan!

Vegomamman sa...

C-Anna: Vi fryste in lite kantareller från i somras som kom väl till pass nu!

Alexandra: Grön barnmat är den bok som finns, den är jättebra på näringslära, men kanske inte så roliga recept.

loba: Ja, det finns i princip en bok redan, den ska bara få formen färdig och sen ska någon vilja ge ut den också...

Anna: :)

josefine sa...

Undrar hur de går med din kokbok :) den skulle jag köpa direkt!! älskar eran sida