söndag 9 augusti 2009

The Sugar story - Tredje veckan


(En våffla med naturella blåbär och vispgrädde slank minsann ner utan problem. Och väldigt mycket nötter och russin.)

Jag hävdar fortfarande att det inte varit det minsta svårt att vara utan socker i en vecka. Fast då har jag inte brytt mig så mycket om det dolda sockret som det så fint brukar kallas. Maken undrade lite roat vad jag hade tänkt undvika i sådana fall, om jag inte skulle bry mig om det dolda sockret; sockerbitar och strösocker?
Okej, jag gjorde det enkelt för mig den här veckan. Inget godis, sylt, läsk, juice, kakor, bullar, choklad eller glass. I övrigt åt jag som vanligt. Det var faktiskt himla skönt att slippa ta ställning till om man skulle ha sig ett glas läsk till maten eller en bulle till fikat. Det fanns liksom inget alternativ. Inte kändes det särskilt tråkigt heller.

Vecka 3 - Den här veckan som kommer blir tuffare. Sötade mjölkprodukter äter jag aldrig, så det är ingen konst att undivka, däremot ska man heller inte äta bredbara smörprodukter, pålägg med mjölkprotein eller andra färdigvaror med tillsatt socker. Suck, vi får se hur det går.

6 kommentarer:

Sundarii sa...

Jag som nyss tänkte på hur du hade det med den nya dieten :) Men skönt att det går så lätt för dig. Veggies har förprång.

Ullis sa...

Vad duktig du är! Själv har jag ätit mindre socker de senaste två veckorna ungefär, rent automatiskt utan att anstränga mig. Det verkar vara semestern som gör det. Jag är mer utvilad, hinner laga riktig mat och måste inte kasta mig in på första bästa snabbköp efter jobbet och köpa godis för att överleva vägen hem...

Åsa sa...

Det blir mycket mosad avocado på mackan denna vecka då? Hummus också, kanske? Lycka till! Kram / Åsa i Falun

Mijima sa...

Ojoj, slutar programmet med att man äter ingenting? ;)

Hannah sa...

Du klarar det! Lycka till! :)

Vegomamman sa...

Sundarii: vad gullig du är som bryr dig om hur det går för mig :)

Ullis: Ja, med lite nya krafter brukar man hitta inspiration att laga bättre mat! och stå emot frestelser..

Åsa: Det där med avocado var ju ett himla bra förslag! Jag tänkte hommus... och sen?

mijima: Förhoppningsvis ska man inte sluta äta utan äta bättre ;)

Hannah: tack!