tisdag 25 augusti 2009

Tofu och äggwok i jordnötssås


Det där med att det skulle bli veganmat hela veckan var ju ett stort ljug, eftersom jag fortfarande äter ägg. Men vill man byta ut ägget mot grönsaker istället går det också bra!

4 personer

3 ägg
3msk vatten
salt
peppar
1 paket tofu
1 tsk curry
1 tsk vitlökskrydda
1 tsk ingerfära
3 msk jordnötssmör
eventuellt vatten för att späda ut
250 gram nudlar
Olja till stekning

1) Koka nudlarna enligt anvisningarna.
2) Gör en omelett på ägg och vatten. Lägg den åt sidan när den är klar.
3) Stek tofun och kryddorna ordentligt i mycket olja. Lägg dem åt sidan.
4) Lägg jordnötssmöret i en stekpanna och låt det smälta ut till en sås. Späd eventuellt med vatten för att få rätt konsistens.
5) Dela omeletten i mindre bitar och lägg i jordnötssåsen ihop med tofun.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät gott! Är inte vegetarian själv men det skadar ju inte att jag och sonen provar.

Jag har en smarrig potatissoppa som kanske passar er? www.blojbarnet.se

Vegomamman sa...

Anonym: En god soppa är aldrig fel, ska kolla in den!