måndag 26 oktober 2009

Vad jag är absolut sämst på

Jag kan inte sy. Det är inte bara som jag säger, utan jag kan verkligen inte sy. Men när världens gulligaste syslöjdsfröken bjuder inte till syjunta och dessutom har bakat hallonmuffins, bröd och gjort hommus (mitt hjärta smälter) så måste man ju bara göra ett försök. Så jag tog med mig mina gamla favoritjeans som blivit allt för trasiga och tänkte att här ska "lappas och lagas". Resultatet? Det har jag ju redan avslöjat; jag kan inte sy. Inte för fem öre. Jag är för det första inte noggrann, det måste man vara när man syr, och jag kan inte klippa rakt i tyg. Men nu kommer jag i alla fall inte frysa om knäna när jag smyger runt i trädgårdslandet i mina nygamla jeans...


(Sygryn är en annan fröken som verkligen kan det här med att sy. Bilden är lånad från hennes blogg som alltid är full med ögongodis. Och syinspiration för den som kan sy.)

3 kommentarer:

Kicki sa...

Jag kan inte heller sy. Absolut inte. Min sambo skrattar om jag säger att jag ska försöka. Jag får inte heller hålla i saxen. Kanske inte ens nåla? Så ensam, det är du inte iaf! :)

Vegomamman sa...

Kicki: Känns bra att veta att man är i gott sällskap!

Alexandra Reichler sa...

Vilken härlig blogg! Tack för tipset!