tisdag 6 oktober 2009

Vad gör man när NÄTET är nere?

Exakt, jag har levt utan cyber-space i hela 48 timmar nu. Några klantar hade lyckats gräva av en kabel i närheten och plötsligt blev kvällarna väldigt långa.
Så detta är vad jag pysslat med på kvällarna istället för att blogga:

  • Rättat två kilo skrivhäften och gjort bedömningar och utvärderingar på det samma.
  • Strykit allt som behövdes strykas i huset, vilket i och för sig inte var särskilt mycket eftersom jag inte köper kläder som behöver strykas eftersom jag aldrig stryker. I vanliga fall.
  • Försökt titta på Svenska Hollywoodfruar för att förstå det populär-kulturella fenomenet Anna Anka. Gav upp efter en kvart och tittade på Melker Andersson i Mataktuen istället.
  • Läst ut en bok om psykoanalys.
  • Hunnit tänka tanken att jag skulle skriva dagbok på papper, på gammalt hederligt vis. Kom aldrig till skott dock.
  • Spelat Fia med knuff med grannarna. Eller jag kanske borde ha bjudit in dem eftersom deras nät säkert var trasigt också. Tänk vilket tillfälle att skapa lite mysig stämning i kvarteret.

2 kommentarer:

Anna sa...

jag gillar din lista med saker du gjort :) tänk så lätt man blir beroende av internet och så när man inte har tillgång till det. VAD gör man DÅ egentligen? haha.

och jag är nyfiken på vad du läste om psykoanalys? jag håller själv på med grupparbete i skolan nu och ska läsa om Freud, psykoanalys och allt sånt gött.

Vegomamman sa...

Anna: Ja, man inser liksom hur mycket tid man har egentligen! Jag läste en bok som heter "Att växa som vuxen", den handlar om att man ska använda livet som psykoterapi och inte använda psykoterapi som liv. Skriven av Anders Engquist, väldigt konkret och lätt att ta till sig..