tisdag 13 oktober 2009

Enkel GI-favorit


Mamma bjöd på sin favorit-sallad i helgen. Hon har testat GI-metoden ett tag med väldigt bra resultat. Något som alltid funkar till vardags är en sallad med blandade grönsaker tillsammans med oliver, avocado, någon form av bönor eller ärter och stekta quorn- eller veggiebitar. Till det kan man också servera en vitkålssallad och en röra av kokt blomkål och fetaost. Enkelt och gott!

4 kommentarer:

Luvan sa...

Vi har precis avnjutit en sallad med quinoa, halloumi, broccoli, sojabönor, sallat, paprika, tomat. Blev gott, skulle ha passat med någon röra till också dock. Tack för dina middagstips, särskilt de snabblagade är väldigt bra att ha när man jobbar och hämtar från dagis...

Emelie sa...

Mums vad gott det ser ur. Nu blev jag verkligen akutsugen på avokado.

Vegomamman sa...

Luvan: det låter också som en god variant!

Emelie: Ja avocado är supergott tycker jag, tyvärr äter inte Maken det överhuvud taget!

Nightwood sa...

Det ser grymt gott ut. Är det lagom mättande för en middag?