söndag 18 oktober 2009

Det kanske låter både simpelt och pretentiöst...

För ett tag sen efterlyste jag tips på hur man varvar ner i vardagen. Det som de flesta var överens om var just förmågan att fokusera på nuet, att lägga märke till det som finns omkring en just där och då. Att göra något med händerna, att göra yoga eller meditera och att stanna upp och fråga sig varför man blir så stressad var andra fina uppmaningar.För mig har den här helgen gått i återhämtningens tecken. Jag har legat en hel dag på soffan tillsammans med Fyraåringen och bara gosat och tittat på film. Inga krav, inga måsten. Jag har tagit tillvara på solljuset och låtit det värma ansiktet och lagt märke till hur det skapat skuggor av grässtrån som avtecknat sig mot höstlöven. Det kanske låter både simpelt och pretentiöst, men efter det hade jag plötsligt lust att prata och skratta igen. Ren terapi.

Jag har också läst Läshäxans fina inlägg om att hitta balansen i tillvaron i hennes andra blogg.

5 kommentarer:

Eva sa...

Det låter alldeles, alldeles underbart! Klokt!

loba sa...

Det låter härligt. Väl unt.
Hoppas den nya energin håller hela veckan ut.

Vacker bild!

Henrik / enbättrevärld.nu sa...

Är ofta de små sakerna som ger störst effekt på välbefinnandet :) En av mina absoluta favoritlåtar så sjunger dom om en sån enkel sak som att gå barfota på gräs vilket är underbart. Även tystnaden i Norrlandsfjällen var underbar, likaså vind- och vågbrus :) Tack för en intressant blogg

/Henrik

CrimsonAnna sa...

En sak som fungerar för mig är att brygga en kopp te, gärna yogi-te eller någon annan sorts te med många olika smaker, dricka det och verkligen dofta på det och försöka särskilja smakerna.

Vegomamman sa...

Eva: Tack :)

loba: Det höll i sig ett tag :)

Henrik: Kloka ord! Kul att du uppskattar bloggen.

Anna: Jag varvar alltid ner med en kopp te på kvällen, utan den blir det liksom inget avslut på dagen!