torsdag 22 oktober 2009

Två gånger rotfrukter

På allmän begäran ska jag försöka skriva lite inlägg, jag har ju skrivit saker på bloggen förut fast under pseudonymen vegomamman ...Så här på hösten är ju rotsakerna vansinnigt goda. Vi försöker äta rotsaker minst två gånger i veckan. Det brukar ju ofta räcka till 2 måltider när man handlar rotsaker. Den här veckan blev det soppa och rotfruktstårta.

Soppan gjordes på potatis, majrova, morötter, kålrot och purjolök. Man kan ju själv avgöra hur mycket av varje man vill ha. Sen är det bara att skala och dela rotsakerna, jag brukar inte skala potatisen om soppan ska mixas. Finhacka purjon. Sen låter man allt koka i buljong tills det är riktigt mjukt. Sen brukar jag hälla av 3/4 av vattnet och sedan mixa ihop allting med grädde. Sedan smakar man av med salt, peppar och muskotnöt.Receptet på rotfruktstårtan finns här. Vi använde inte exakt dom rotsakerna eller de andra ingredienserna som ARLA anser att man ska använde.

2 kommentarer:

loba sa...

Just nu är det ju så inspirerande att shoppa rotfrukter - det finns så mycket gott. Vi provade soppan ikväll, med potatis, morot, blomkål, kålrot och havregrädde. Den blev jättegod. En veganiserad version av tårtan står näst på tur. Tack för inspirationen!

Vegomamman sa...

loba: Vad kul att du delar med dig av de veganiserade varianterna!