lördag 16 oktober 2010

Tack för all hälsopepp!


(Jag tillsammans med Tant H och Tant C efter avslutat Topplopp i Hagaparken)

För drygt ett år sedan skrev jag i bloggen och bad er läsare om tips på vardagsmotion, även om jag var skeptisk till att jag verkligen skulle kunna klämma in någon seriös motion i min redan så fullmatade vardag. Jag fick i alla fall massor av bra tips och blev väldigt inspirerad, kunde ni så kunde väl jag... Det började så smått med korta kvällspromenader på en halvtimme, för att sen utökas till klassisk Friskis ett par gånger i veckan. När jag började känna att konditionen förbättrades blev jag sugen på att börja springa igen, något som jag gjorde mycket när jag var lite yngre.

För ett par veckor sedan sprang jag min första mil på säkert 15 år i form av Topploppet i Hagaparken, och det kändes riktigt bra! Och inte är min vardag mer stressad för att jag avsätter tid till motion, snarare mindre eftersom jag orkar så mycket mer och är effektivare över lag. Så tack alla ni som var med och peppade mig, och tusen tack alla ni som hört av er och sagt att ni saknar mina inlägg i bloggen. Sådant värmer så himla mycket och jag ska försöka att hålla ration på inläggen uppe lite mer än vad det varit hittills under hösten. Om inte annat för att jag kommer att sakna er så mycket annars!

6 kommentarer:

Ullis sa...

Kul att du är tillbaka! :)

Jag sprang också Topploppet, vilken fin dag vi hade! En alldeles perfekt höstdag, så oerhört vacker.

Maja sa...

Härligt, nu blir jag också inspirerad till att börja motionera mer igen! Speciellt eftersom du skriver att man orkar mer då man blir effektivare. Jag vet ju att det är så, innerst inne, men behöver en påminnelse. Gäller bara att ta första steget...

Vegomamman sa...

Ullis: Roligt att vi sprang samma lopp! Ja, det var verkligen en fantastisk dag, nästan som sommar!

Maja: Du kommer inte ångra dig, jag lovar! Det gäller bara att komma över den där första tröskeln så att man känner att konditionen faktiskt ökar..

yeska sa...

så roligt att se! jag var på G till topploppet, men beslutade mig för att gå ner mina gravidkilon innan jag började springa så jag hann inte till i år!
Jag går halvtimmes promenader nu och det är så skönt!

Vegomamman sa...

yeska: Kom igen till nästa år, det var ett roligt lopp att springa :)

yeska sa...

Det ska jag absolut göra! Började springa på försommaren och insåg tillslut att jag var för tung! Nu har jag gått ner ca 14 kg och har fem kvar..