söndag 24 oktober 2010

Rosa coleslaw med ugnspotatis och chicken style burgers



Ugnspotatis
12 mindre potatisar, fast sort.
½ dl olja

Coleslaw

En fjärdedels rödkålshuvud
3 morötter
1 fin hackad rödlök
½ dl majonäs
½ dl crème fraiche
Saften av en halv citron
Några droppar tabasco
3 pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Dressing
1 dl majonäs
½ dl ketchup
2 msk balsamvinäger
5 droppar tabasco
Vitlöksgrillkrydda
½ msk persilja
Salt peppar

1) Dela potatisen i klyftor, man kan med fördel behålla skalet. Lägg i vatten och koka upp. Låt koka i ca en kvart, tills de är nästan klara. Under tiden värm ugnen till 250 grader och ha en plåt i ugnen med oljan på.
2) Strimla rödkålen, skala och riv morötterna och fin hacka löken. Blanda allt i en skål och låt det stå samman.
3) Blanda i hop dressingen.
4) Häll av potatisen och låt den rinna av väl. Lägg potatisen på plåten. Var försiktig det kommer att skvätta olja. Ställ in potatisen i ca en kvart.
5) Stek burgarna under tiden potatisen är i ugnen. Vi använde Chicken style burger från Quorn som var helt okej!

1 kommentar:

itsallvintage sa...

trevligt det ska jag prova! måste hur som helst tacka för ett tips som jag såg i någon tidning ni var med i, om rostade sojabönor som snacks, det går verkligen hem hos min son som är 2 år! kul med ett proteinrikt alternativ till fredagssnackset :) /Annika