Ugnspotatis12 mindre potatisar, fast sort.½ dl oljaColeslawEn fjärdedels rödkålshuvud3 morötter1 fin hackad rödlök½ dl majonäs½ dl crème fraicheSaften av en halv citronNågra droppar tabasco3 pressade vitlöksklyftorSaltPepparDressing1 dl majonäs½ dl ketchup2 msk balsamvinäger5 droppar tabascoVitlöksgrillkrydda½ msk persiljaSalt peppar1) Dela potatisen i klyftor, man kan med fördel behålla skalet. Lägg i vatten och koka upp. Låt koka i ca en kvart, tills de är nästan klara. Under tiden värm ugnen till 250 grader och ha en plåt i ugnen med oljan på.
2) Strimla rödkålen, skala och riv morötterna och fin hacka löken. Blanda allt i en skål och låt det stå samman.
3) Blanda i hop dressingen.
4) Häll av potatisen och låt den rinna av väl. Lägg potatisen på plåten. Var försiktig det kommer att skvätta olja. Ställ in potatisen i ca en kvart.
5) Stek burgarna under tiden potatisen är i ugnen. Vi använde Chicken style burger från Quorn som var helt okej!
1 kommentar:
trevligt det ska jag prova! måste hur som helst tacka för ett tips som jag såg i någon tidning ni var med i, om rostade sojabönor som snacks, det går verkligen hem hos min son som är 2 år! kul med ett proteinrikt alternativ till fredagssnackset :) /Annika
Skicka en kommentar