söndag 24 oktober 2010

Cous cous med ingefära och tomat



I slutet av veckan gäller det att bli av med de färska grönsaker och rotfrukter som ännu inte gått åt, och då passar det bra med en klassisk grönsakspytt. Till det gjorde Maken en cous cous-variant med ingefära och tomat som blev så god att ni måste få rexeptet:

Cous cous med ingefära och tomat (4 personer)

3 dl cous cous (fullkorn)
1 färsk tomat utan skal
1 msk tomatpuré
1/2 buljongtärning
1 cm riven ingefära

Finhacka tomaten. Koka upp vattnet enligt paketets anvisningar tillsammans med hackad tomat, tomatpurén, buljongen och ingefäran. Tillsätt cous cousen och koka enligt anvisningar. Dra av och låt stå 5 minuter. Blanda i en klick smör innan servering. Servera tillsammans med en pytt innehållandes de grönsaker eller rotfrukter som du råkar ha hemma.

Inga kommentarer: