söndag 28 februari 2010

Vegokoll!

Ni har väl inte missat att Djurens rätts blogg har fått en systerblogg i Vegokoll? Den sistnämnda bloggen är framförallt inriktad på djurvänlig, det vill säga vegetarisk, konsumtion och tipsar med jämna mellanrum om nya vegetariska och ekologiska produkter som testats. En pangblogg som ni inte bör missa!

2 kommentarer:

Billie sa...

Hej! Jag kände bara att jag ville berätta om en händelse på en förskola jag jobbar på. Vi sitter och äter, jag med mina qournfiléer och resten med köttbullar, när ett barn frågar varför jag inte äter samma som dom. Fröken mitt emot säger snabbt att "Hon är allergisk" Jag blir lite förvånad i tron om att hon tror det och säger att nej jag vill inte äta köttbullar... när hon avbryter viskande "Vi brukar säga att du är allergisk!" Jag blev så förvånad och fick inte ens ur mig ett varför. Det finns både flera barn och vuxna där som även dom är vegetarianer och att de, främst barnen, går runt med någon slags stämpel om att vara allergiska och att det inte är deras val att äta den där qournfiléen gör mig så arg! Tänkte bara att du har ju barn på dagis(?) och hur gör dom där? Är det något man hyssjar om?

Vegomamman sa...

Billie: Det låter ju uridiotiskt att säga att vegetarianerna är "allergiska"! Det visar bara att de vuxna är rädda för att ta diskussionen med barnen om vad kött egentligen är. sånt gör mig förbannad. Jag vet ju inte vad som sägs runt matbordet på våra barns dagis, men för 4-åringens del så kan han prata för sig själv och han vet mycket väl varför han inte äter kött och fisk och skulle med all säkerhet protestera om någon "ljög" om varför han äter vegetariskt!