fredag 12 februari 2010

Snart så...

Jag vet att jag gav ett nyårslöfte om att vara mer positiv här på bloggen, men det är svårt att förklara den här veckans blogg-torka utan att nämna sjuka barn, sömnlösa nätter med tillhörande magsjuka, ett svinkallt och vinterblekt februari, nationella prov som ska rättas, utvecklingssamtal som ska förberedas, utbrott i klassrummet och facebook-bråk på skolan som kostat mängder av energi. Och inget av detta låter ju särskilt positivt. Men jag lyfter blicken och skådar framåt och tänker att snart är vi ute på andra sidan. I vårsolen. Förhoppningsvis.

5 kommentarer:

Johanna sa...

Jag längtar också till vårsolen och lite mer positiv stämning inombords!

CrimsonAnna sa...

Jag försöker också tänka positivt i denna vinterbleka februari. Jag har iaf varit lite bättre på att ta tag i saker så jag försöker få ordning på det. Men vårkänslan finns där.

Vegomamman sa...

Johanna: Ja, det är alltid skönt att skylla på februari, för det kan man inte påverka. Man måste bara gilla läget.

Anna: Väntar på att vårkänslorna ska infinna sig. Men det är svårt när det är minst minus 5 grader varje dag!

Edit Künstlicher sa...

Jag förstår verkligen din situation. Jag kan bara konstatera att när jag försöker göra även de jobbigaste saker med glädje så lyfter humöret ibland.
Hade dock en riktigt svår dag igår med skolkonflikter och magont. Ibland är det inte lätt att få det där glaset till att vara halvfullt...

Vegomamman sa...

Edith: Idag var faktiskt första dagen på länge som det kändes riktigt hoppfullt igen, en friluftsdag med skridskor på en sjö och pulkaåkning som bröt av den stressiga jobbvardagen. Mer sånt, det behöver både vi och eleverna! Hoppas att ditt glas också blir "halvfullt" snart :)