söndag 7 februari 2010

Kokta svartrötter i rödvinssås


(Svartrötter, rödvinssås, tagliatelle, sallad med sojabönor och stekt halloumi)


(Så här ser svartrötterna ut au naturelle)

I fredags testade Maken lite mer gourmetinriktad matlagning, kokta svartrötter i rödvinssås. Och gud så gott det var! Receptet på rödvinssåsen hittade han här på recept.nu. Självklart utan kalvfonden som står i receptet dock. Meningen var att den skulle ersättas med grönsaksfond, men det glömde han bort och vet ni, det gjorde faktiskt inget.

Svartrötter tillagar du så här:

Skala dem och dela i stavar. Koka i c:a 30 minuter. Klicka på smör och lite flingsalt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Tack för grymt bra blogg med massor av inspiration! Jag och sambon tillagade svartrötter, rödvinssås och halloumiost i helgen, smarrigt värre! Än så länge har vi inga barn men vi har funderat på huruvida de ska äta vegetariskt som vi eller inte! Nu vet vi att det går ju faktiskt!! :) Vet inte om du har skrivit om hur dina barn äter på sina förskolor, men är lite nyfiken på vilka reaktioner du fått från pedagogerna? Positiva? //Therese:)

Vegomamman sa...

Therese: Kul att ni testade svartrötterna! Klart att barn kan äta vegetariskt lik väl som vuxna, de får en varierad kost med mycket grönt! Dagis funkar bra, de försöker laga liknande mat som till de andra fast med vego-alternativ. Idag fick vi reda på att det börjat ett vegetariskt barn till på dagiset, så nu är inte våra barn de enda längre. Det känns schysst!