tisdag 23 februari 2010

Vegoplock till festen


(Crossinis med svart och orange tångcaviar. Superenkelt och gott.)


(Mixa soycheese eller philadelphiaost med soltorkade tomater och bre på tunnbröd. Rulla och skär i fina snittar.)


(Vegetarisk tapenade gör man genom att mixa svarta oliver med kapris (istället för ansjovis) och lite olivolja. Bre på ljust formbröd och skär i trekanter.)

Nu i helgen hade jag förmånen att få fira både syster-yster och hennes sambos 30-årsdag. Det blev en klassiskt komponerad måltid i vego-tappning. Snittar till fördrinken (mojitos), potatisgratäng med sallad och tre olika sorters vegetariska biffar till varmrätt, ostar (bland annat en hemgjord cashewnötsost) och en utsökt vegansk chokladtårta med grädde till dessert. Som så ofta hade mamma och pappa en stor del i matlagningen. I efterhand tycker jag att det är synd att jag inte fotade hela menyn och snappade upp lite recept, men så kan det vara stökiga och glada dagar som ens syrras 30-årsfest.


(Så fina 30-åringar!)

7 kommentarer:

Marie sa...

Ojdå, hoppsan! Nu blev det till att kontrollera tapendaden i kylen och jooo, den innehåller sardeller. Där fick jag för att jag trodde att det bara var oliver i... Tusan. Aja, nu vet jag det i alla fall. Tack! :D

CrimsonAnna sa...

Jättebra tips. Jag brukar använda knäckis istället för crostini. Tångcaviar och phil-ost på knäckis. Världens enklaste vego-tilltugg (tilltalade även min köttätar-vänner)

Malin sa...

Hej! Å, vad glad jag blev när jag tittade in i er fina blogg efter ett långt uppehåll. Kul att ni fortsätter! Så fina bilder, varma texter och härliga inspirerande recept som får det att vattnas i munnen! /Skuttarn (från vegetariska middagstråden :)

Veronique sa...

Just nu tävlar jag bort en ABTRONIC X2 i min blogg! Var med och tävla du med :)

Vegomamman sa...

Marie: Just det, sardeller, inte ansjovis.. är inte så bra på det där med "fisk-ingredienser" :)

Anna: Knäckis är ju gott, och nyttigare!

Malin: Roligt att du kom tillbaka :)

Marie sa...

Vi hade kalas igår och bestämde oss för att följa det tapenaderecept i det här inlägget och gästerna blev alldeles till sig över att det "var sååå gott". Därför tänker jag helt sonika dra slutsatsen att kapris är godare än sardeller/ansjovis (det kan säkert vara båda). ;)

Eftersom vi hade gjort så mycket så blev det till att okynnesäta tapenade idag - bra söndag! :D

Vegomamman sa...

Marie: fantastiskt kul att ni testade och att det funkade så bra på era gäster :)