lördag 7 november 2009

Skönhetsjunkie krisar

Vi har krisat fram och tillbaka hela hösten, jag och bloggen. Ni som hängt med ett tag vet att jag är lite av en skönhetsjunkie. Med det menar jag inte ytlig skönhet som smink och kläder (även om jag tycker sånt är kul också) utan det handlar om att jag kan gå i taket av en vacker bild, ett vackert ord, en välformulerad mening, barnens och mannens ansikten varje morgon, glädjen i ögonen hos en elev som känner att den lyckats med något den skrivit, skimret i ansiktet hos en vän som är gravid, en målning, en gammal gulnad tapet. Sådan skönhet som gör att själen mår bra.


(Vad kan vara gråare än en grå dag i november?)

När det kommer till bilder så handlar det ofta om hur ljuset råkar falla. Rätt ljus är lika med vacker bild. Så mitt största problem med bloggen just nu, förutom att jag inte lagar någon mat, är att jag tycket att den blivit så ful. Jag vill gärna tro att det är ljusets fel, att dystra mörka november gör att alla bilder känns trista och dassiga. Men till bloggens försvar får jag väl säga att det mesta är lite trist och dassigt i november. Alla har väl perioder när man inte orkar fixa sig så mycket, och jag får väl se det som att bloggen just nu är lite vardagssunkig och inte orkar bry sig så mycket. Men just därför kanske det blir lite färre inlägg i november, december har ju julmaten, och snön och juleljusen att lätta upp stämningen med. I väntan på det hämtar jag inspiration hos alla andra fina bloggar som finns i blogglistorna, leta du med!

5 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Längtar också efter julmys och att få fixa till. Känner mig lite vardagssunkig precis som bloggen.

loba sa...

Håller inte med om att din blogg blivit ful eftersom den ger mig så mycket inspiratin och idéer, men jag hör dig. Går igenom precis samma sak - med bloggen och allt annat.

De senaste morgnarna har jag försökt bota det genom att promenera hemåt efter nattpassen. Trots de grå skyarna har gnistrande gula löv, knallröda rönnbär, grönskimrande vatten och nymorgnade barnleenden i förbipasserande vagnar faktiskt fastnat på bild. Det hjälper lite.

Må gott och hoppas det lättar snart.

Vegotjej sa...

Hej! Har du skrivit på namninsamlingen som Djurens Rätt har för ett förbud mot pälsindustrin? :)

Vegomamman sa...

Anna: Ja, visst ska det bli mys med jul...

loba: Så skönt att höra att man inte är ensam i detta, tack för inspiration och uppmuntrande ord!

Vegotjej: Ska kolla den!

Anna sa...

vet hur det är det där. kan också bli helt till mig av att se, höra, eller känna vackra saker.
och min systemkamera har gått lite på strejk, så jag känner igen komplexet med trista bilder ;)