tisdag 10 november 2009
Lasagne med två olika såser
Det är en lasagne som jag hittat på efter mycket funderande. Den tar mycket tid, men det är det värt...
En burk passerade tomater
En gul lök
Flingsalt smaksatt med svamp
Peppar
Vitlöksgrillkrydda
Honung
Tabasco
Rapsolja och smör
1 squash
Grillkrydda
Salt
Cayennepeppar
Peppar
Rapsolja
Smör
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
Flingsalt med smak av svamp
Vitlöksgrillkrydda
Peppar
2 matskedar balsamvinäger
Ett par droppar tabasco
5 dl cremé fraiche
1 matsked soja
Honung
Lasagneplattor
Riven ost
1) Lägg en klick smör och lite olja i en kastrull, finhacka löken och stek den på medelvärme. Häll på de passerade tomaterna, krydda, tillsätt honung och smaka av. Låt såsen koka och reduceras till ungefär hälften. Smaka av igen.
2) Dela squashen. Skär skivor på längden. Krydda rejält och stek squashen hårt i smöret och oljan.
3) Smält smör i olja i en stek panna. Skiva champinjonerna och lägg dem i stekpannan.
Pressa vitlöksklyftor över svampen, krydda med salt, peppar och vitlöksgrillkrydda. När champinjonerna är ordenligt stekta, tillsätt balsamvinägern och tabascon. Låt det koka in och häll sedan på cremé fraiche och soja. Låt det koka upp och smaka av med honung, salt och peppar.
4) Smöra en ugnssäker form. Lägg ett tunt lager med cremé fraiche såsen underst, sen lasagne plattor, tomatsås med squashen i. Fortsätt varva. Avsluta med cremé fraichen och ost.
5) Gratinera enligt anvisningarna på paketet, låt lasagnen vila i 5 minuter innan serveringen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Jag är en vän av långa ingredienslistor och kommer definitivt att testa din lasagne nästa gång. Överhuvudtaget blir jag himla sugen på alla maträtter du beskrivit här senaste tiden.
Mer så'n inspiration!
Står och gör den nu! Det kommer fan bli sjukt gott alltså
Det blev knasgott
Schysst att det blev gott! :)
Skicka en kommentar