söndag 22 november 2009

Boveteotto med pistagenötter och ruccoladip



Nu när julmånaden närmar sig med stormsteg försöker jag leva lite extra hälsosamt, i förebyggande syfte liksom. Då är Renée Voltaires kokbok "Peace, love and food" en fin inspirationskälla. Den här lilla anrättningen gick jättefort att göra och dipen blev väldigt god. Nästa gång jag gör den ska jag nog ha i lite fler olika sorters grönsaker bara, det blev lite tråkigt med bara vitkål. Skön mättnadskänsla efteråt.

Boveteotto (4 personer)

3 dl skala bovete
1 msk lantbuljong
Olivolja till stekning
2 nypor curry
1 liten nypa spiskummin
1 knivsudd sambal oelek
1/4 litet vitkålshuvud
Tamari
1/2 dl vatten
1 bit ingefära
1 nypa havssalt
Skalade pistagenötter till topping

Skölj bovetet i hett vatten. Koka sen med lantbuljong i c:a 20 minuter. Sila bort överflödigt vatten. Hetta upp oljan i en stekpanna lägg i curry, spiskummin och sambal. Strimla vitkålen och lägg ner i pannan. Ringla över Tamari och lägg ner det kokta bovetet. Vänd runt ordentligt i pannan och tillsätt vatten. Skala, finhacka och blanda ner ingefäran. Salta och vänd runt. Tillsätt mer vätska om det ser torrt ut. Servera med ruccoladipen och pistagenötter på toppen.

Ruccoladip

3 dl turkisk yoghurt
70 g ruccola
1 hackad vitlökskyfta
En nypa havssalt

Blanda allt i en skål. Mixa med stavmixer.

2 kommentarer:

Anna sa...

dippen låter ju väldigt god, den ska jag testa!

Frida M sa...

Anna: Gör det, den var super!