Nu när julmånaden närmar sig med stormsteg försöker jag leva lite extra hälsosamt, i förebyggande syfte liksom. Då är Renée Voltaires kokbok "Peace, love and food" en fin inspirationskälla. Den här lilla anrättningen gick jättefort att göra och dipen blev väldigt god. Nästa gång jag gör den ska jag nog ha i lite fler olika sorters grönsaker bara, det blev lite tråkigt med bara vitkål. Skön mättnadskänsla efteråt.
Boveteotto (4 personer)
3 dl skala bovete1 msk lantbuljongOlivolja till stekning2 nypor curry1 liten nypa spiskummin1 knivsudd sambal oelek1/4 litet vitkålshuvudTamari1/2 dl vatten1 bit ingefära1 nypa havssaltSkalade pistagenötter till toppingSkölj bovetet i hett vatten. Koka sen med lantbuljong i c:a 20 minuter. Sila bort överflödigt vatten. Hetta upp oljan i en stekpanna lägg i curry, spiskummin och sambal. Strimla vitkålen och lägg ner i pannan. Ringla över Tamari och lägg ner det kokta bovetet. Vänd runt ordentligt i pannan och tillsätt vatten. Skala, finhacka och blanda ner ingefäran. Salta och vänd runt. Tillsätt mer vätska om det ser torrt ut. Servera med ruccoladipen och pistagenötter på toppen.
Ruccoladip3 dl turkisk yoghurt70 g ruccola1 hackad vitlökskyftaEn nypa havssaltBlanda allt i en skål. Mixa med stavmixer.
2 kommentarer:
dippen låter ju väldigt god, den ska jag testa!
Anna: Gör det, den var super!
Skicka en kommentar