torsdag 26 november 2009

Kamut- och sötpotatisgryta med citrongräs



Här är ännu mer hälsokäk från Renée Voltaires sköna kokbok "Peace, love and food". Den här rätten var ingen favorit hos barnen, men vi vuxna tyckte att det var både gott, smakrikt och kändes bra i magen efteråt. Ett tips som Renée Voltaire ger i boken är att "strössla" tallriken med så mycket nyttigheter som möjligt, om man håller på så har man snart inte plats för "onyttigheterna" längre....

4 personer

2 dl kamutvete
2 sötpotatisar
1 röd lök
1 zucchini
1 röd paprika
2 tomater
1 broccolistånd
1 fänkål
1 citrongräs
2 skalade, färska vitlöksklyftor
Olivolja till fräsning
1/2 tsk sambal olek
Lantbuljong
Några nypor havssalt

Koka kamutvetet enligt paketets anvisningar. Sila bort överflödigt vatten. Skala och tärna sötpotatis och rödlök. Dela resten av grönsakerna i ätvänliga bitar. Finhacka citrongräs och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs görnsakerna med citrongräs, vitlök och sambal. Häll på vatten så att det täcker och tillsätt lantbuljong. Koka under lock tills alla grönsaker är mjuka, 15-20 minuter. Slå på mer vatten om det behövs. Rör ner det kokta kamutvetet och smaka av med salt. Servera med bröd.

Inga kommentarer: