tisdag 24 november 2009

Casserole amandine


Det här är ett recept från Sarah Browns Stora vegetariska kokbok som vi testade något modifierat igår, jag skriver vårt recept eftersom att jag vet att det smakar riktigt gott. Gott och fräscht med många variationsmöjligheter.

4 portioner

2 stora finhackade lökar
rapsolja för stekning
450 g tvättad och borstad fasta små potatisar
450 g slantade morötter
2 msk hackad persilja
6 hela skalade vitlöksklyftor
1 dl vitvinsvinäger
4 dl vatten
50 g malen mandel
salt och peppar
2 gulor av hårdkokt ägg
100 g ärtor

Garnering
hackad persilja
hackad hårdkokt äggvita

Använd en stor kastrull med lock.

1) Stek löken under omrörning i oljan tills den är mjuk.

2) Dela potatisarna i fjärdedelar. Tillsätt potatisen och morötterna. Lägg på locket och låt steka i ytterligare 5 minuter.

3) Tillsätt persiljan, vitlöken, vinägern och vattnet. Salta och peppra väl. Låt koka under lock i 10 minuter.

4) Mortla under tiden mandeln och äggulan till en jämn massa. Tunna ut med ca ½ dl av kokvattnet. Rör gradvis ner blandningen i grytan, tills allt är blandat väl.

5) Tillsätt ärterna, lägg på locket och sjud i ytterligare 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Garnera och servera.

Inga kommentarer: