torsdag 4 december 2008

Dinkelbiffar från Renée Voltaire


Den här veckan är jag en förkyld småbarnsmamma som förbannar det eviga regnandet och inte får sova särskilt bra på nätterna eftersom bebisen också är förkyld och vill äta och gosa hela nätterna. Treåringen verkar ha någon slags matstrejk när han helst bara äter maten i sin renaste form (rå och oblandad före middagen) och sen vaknar kvart över fem på morgonen och vrålar att han är hungrig. Tur att jag ändå hunnit med en supertrevlig roadtrip till Uppsala för att hälsa på väninnan T och hennes lilla parvel på snart tre månader, sån söt liten kille! En riktig mamma - fika med Caffe latte och allt blev det dessutom. Bebisen kämpar på med sina smakportioner och verkar tycka att det är riktigt gott. Nu introducerar vi nästa smak, morot.


Den här veckan har det varit riktig barnmat för hela slanten, vad sägs om:

- Vegoburgare
-Makaronilåda med sojakorv
-Quornfärssås och spaghetti
-Hemmagjord pizza
Maten från "Barnmatsveckan" kommer lite senare i veckan.

Igår blev det dock dessa goda dinkelbiffar hämtade ur Renée Voltaires fina kokbok "Peace, Love and Food". Boken innehåller recept på s.k. "raw food". Läs mer på http://www.reneevoltaire.se/

Dinkelbiffar (6 st)


1/2 zucchini
1 gul lök
5 champinjoner
4 marinerade soltorkade tomater
lite olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 nypa havssalt
1 knivsudd sambal oelek
2 dl kokt, helt dinkel
100 g tärnad fetaost
sesamfrön


Hacka zucchinin i små bitar. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna och de marinerade tomaterna. Hetta upp en panna med lite olivolja och fräs zucchini, lök, champinjoner och tomater tillsammans med en pressad vitlöksklyfta några miunter. Salta och rör i sambal. Lägg över defrästa grönsakerna i en mixer tillsammans med dinkel och fetaost. Mixa till en grov smet. Forma till biffar eller järpar. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i en panna.

(Tips, det blir extra gott om du har lite honung i smeten också).

3 kommentarer:

Maria Westerman sa...

De verkar vara jättegoda! Kan man få bli bjuden på de här biffarna någongång?

Sanne sa...

Jag har precis ätit middag men jag blir sugen på mat när jag ser recepten. Detta verkar vara en blogg för mig. Är vegetarian sedan ca två år. Tyvärr är jag själv inte så bra på att skapa recept. Men här har jag hittat riktiga godsaker!!

Frida M sa...

Kul! Det är precis det som är meningen!