måndag 15 december 2008

Supergod lasagne!


Det har varit fullt upp den senaste tiden. Treåringen har haft öroninflammation och bebisen är inne i en ganska klängig period. De tider som brukar vara mina egna små stunder har på något sätt upphört att existera, så det har inte blivit så mycket skrivet.

Det går i alla fall jättebra för bebisen att äta, idag tog hon skeden själv och stoppade in i munnen när hon tyckte att det gick för långsamt med matningen! Ett tips för små gourmander är att göra puré av sötpotatis, det är väldigt populärt! (Mycket godare än broccoli...)


Här är ett recept på en riktigt god lasagne med två olika såser, en med tomat och quornfärs och en med spenat. På toppen har du hackade nötter och mozarella, vilket ger en krispig, god yta:


Lasagneplattor
1 burk krossad tomat
1/2 pkt quornfärs
1 buljongtärning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Timjan
Soja
c:a 200 g fryst hackad spenat
c:a 3 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
25 g margarin
1 pkt mozarella
1 dl riven ost
1dl blandade hackade nötter
salt
peppar
Olja till stekning

Tomatsåsen: Hacka löken och fräs tillsammans med quornfärsen och en pressad vitlöksklyfta i lite soja och rapsolja. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och smaka av med salt, peppar och timjan. Låt koka ihop.

Spenatsåsen: Tina den hackade spenaten. Smält margarinet och vispa i mjöl och mjölk. Ha i spenaten och smaka av med salt och peppar.

Varva de två såserna med lasagneplattorna. Över det sista lagret sås strör du de hackade nötterna och toppar sedan med tunt skuren mozarella och lite riven ost.
Grädda på 200 grader i 30-40 minuter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den här lasagnen var fantastiskt god! Vi använde hackade valnötter och det var verkligen pricken över i:et! Tack!