Min svärmor gör precis så som jag alltid tänker att jag ska göra men sällan gör; hon klipper ut frestande recept ur tidningar och klistrar in dem i en pärm för att kunna ta fram vid rätt tillfälle.
En av mina favoriter på årets julbord blev den här bönsalladen som är ett klipp från Icas tidning Buffé.
En av mina favoriter på årets julbord blev den här bönsalladen som är ett klipp från Icas tidning Buffé.
För 8-10 personer
250 g haricot verts
1 burk kidneybönor (ca 400g)
1 burk stora vita bönor (ca 400g)
1 knippe salladslök
200 g körsbärstomater
2 dl persilja
2 msk rov skånsk senap
2 msk lönnsirap (flytande honung går också bra)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
200 g chèvreost
salt, peppar
Koka haricot vertsen mjuka. Häll av dem och skölj snabbt i kallt vatten. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Hacka persiljan.
Blanda senap, sirap, vinäger och olja i en stor skål. Lägg i bönorna och grönsakerna. Vänd runt. Smaka av med salt och peppar. Dela chèvren i bitar och tillsätt strax före servering.
250 g haricot verts
1 burk kidneybönor (ca 400g)
1 burk stora vita bönor (ca 400g)
1 knippe salladslök
200 g körsbärstomater
2 dl persilja
2 msk rov skånsk senap
2 msk lönnsirap (flytande honung går också bra)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
200 g chèvreost
salt, peppar
Koka haricot vertsen mjuka. Häll av dem och skölj snabbt i kallt vatten. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Hacka persiljan.
Blanda senap, sirap, vinäger och olja i en stor skål. Lägg i bönorna och grönsakerna. Vänd runt. Smaka av med salt och peppar. Dela chèvren i bitar och tillsätt strax före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar