torsdag 25 december 2008

Söt bönsallad med lönnsirap och chèvre ur svärmors receptsamling


Min svärmor gör precis så som jag alltid tänker att jag ska göra men sällan gör; hon klipper ut frestande recept ur tidningar och klistrar in dem i en pärm för att kunna ta fram vid rätt tillfälle.
En av mina favoriter på årets julbord blev den här bönsalladen som är ett klipp från Icas tidning Buffé.

För 8-10 personer

250 g haricot verts
1 burk kidneybönor (ca 400g)
1 burk stora vita bönor (ca 400g)
1 knippe salladslök
200 g körsbärstomater
2 dl persilja
2 msk rov skånsk senap
2 msk lönnsirap (flytande honung går också bra)
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
200 g chèvreost
salt, peppar

Koka haricot vertsen mjuka. Häll av dem och skölj snabbt i kallt vatten. Strimla salladslöken och halvera tomaterna. Hacka persiljan.
Blanda senap, sirap, vinäger och olja i en stor skål. Lägg i bönorna och grönsakerna. Vänd runt. Smaka av med salt och peppar. Dela chèvren i bitar och tillsätt strax före servering.

Inga kommentarer: