måndag 24 november 2008

Vegofest hos mamma och pappa


Den här helgen har vi varit hos mina föräldrar i södra Norrland tillsammans med syrran och hennes kille plus brorsan och hans tjej. Det blir en härlig mix av vegetarianer, veganer, demivegetarianer och laktosintoleranta vegetarianer. Summa summarum betyder det att många maträtter lagas i tre olika varianter; en "vanlig vegetarisk", en vegansk och en vegetarisk och laktosfri. Här är i alla fall menyn som mor och far bjöd på under helgen:


Fredag kväll: Hemgjord pizza med getosthalloumi (laktosfri), mozarella, champinjoner och rödlök.


Lördag lunch: Morotssoppa smaksatt med apelsin och havregrädde.


Lördag kväll: Gryta med bland annat rotfrukter och blandade oliver och veggiebitar severad med tagliatelle. (Recept på en variant med kyckling istället för veggiebitar finns i Ica:s tidning Buffé nr 9 sep-08)


Söndag lunch: Ungsgratinerade paprikor fyllda med vegfärs, champinjoner och purjolök serverade med ris och vitkålssallad.


Där emellan hann vi även trycka i oss farmors goda bärpajer och hallontårta!


Färden tillbaka till Stockholm gick i 50 km i timmen på motorvägen genom ett Norduppland i snökaos. Det enda man såg var baklyktorna på bilen framför. Tårarna brände bakom ögonlocken när vi äntligen rullade in på slaskiga Essingeleden igen!

1 kommentar:

Maja Glad sa...

Det låter rörigt med alla konstillationer på kost men är inte speciellt svårt. Man tar undanlite mat innan man gratinerar med ost till veganen osv.
Obs! Någar tål inte komjölk (vilket är ganska vanligt) och kan därför äta getost vilket inte alla laktosintoleranta kan göra.
Kram mamman