Idag har vi varit hos gammelfarmor, det är första gången hon träffar bebisen. Att komma in i gammelfarmors lägenhet är som att kliva rakt in i en porslinsbutik, plus att allt dessutom är jättegammalt och säkert värdefullt. Att vara där tillsammans med den ganska aktiva och nyfikna treåringen är därför inte särskilt vilsamt, man sitter hela tiden på helspänn och väntar på att få höra ett olycksbådande kras. Den här gången går det dock jättebra, treåringen är på sitt artigaste och trevligaste humör. Han säger "trevlig helg", "det var jättekul att träffa dig" och "tack så mycket för fikat" till gammelfarmor. Synd bara att hon hör så dåligt att hon nästan inte uppfattar något av vad han säger...
Lunchen idag blev en beprövad variant som är utmärkt att ta till om man måste fixa iordning något snabbt; pasta med äggkeso. Lätt som en plätt:
C:a 4 personer
1 kokt ägg per person
1 burk keso
1 dl riven ost
Peppar och örtsalt efter smak
Ev. lite färska kryddor
Mosa och blanda alla ingredienserna, servera tillsammans med pasta (gärna fullkorn) och grönsaker skurna i bitar.
Andra snabba luncher är:
Cous cous tillsammans med kokta grönsaker (frysta går utmärkt) och en liten burk kikärtor Ärtor och keso tillsammans med bulgur eller pasta
Kokt ris med quornbitar, majs och valfria grönsaksbitar serverade med hommus (färdig eller egengjord).
För en snabb och enkel hommus behöver du:
En mixerstav
En burk kikärtor
2 vitlöksklyftot
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
Krydda med spiskummin, salt och peppar efter smak och tycke och en nypa persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar