Till den här pastasåsen har jag hämtat inspiration från en sås som min morbror och moster bjöd mig på för länge sedan. Jag var barnvakt åt mina småkusiner i deras gula radhus på Ekerö, och minns bland annat denna fantastiskt goda pastasås. Nu, 15 år senare, försökte jag laga en liknande variant i mitt eget gula radhus, och den blev faktiskt också jättegod!
Pastasås med morot och cashewnötter (3-4 personer)
5 stora morötter
1 dl créme fraiche
2 dl hackade nötter
2 dl smakrik riven ost (t.ex. prästost)
1 msk hackad persilja
1 krm koriander
salt
Skala och skär morötterna i bitar, koka mjuka under lock. Hacka nötterna och riv osten.
Mixa morötterna tillsammans med lite av kokvattnet. Koka upp igen tillsammans med créme fraichen, persiljan och kryddorna. Rör i nötterna och osten precis innan du serverar. Servera med en bönsallad, gärna med fransk vinegrette på dijonsenap, för att få in protein i måltiden.
onsdag 26 november 2008
Pastasås med morot och cashewnötter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar