Ungsgratinerad aubergine med peccorino
1 aubergine
1 burk krossad tomat
1 stor gul lök
1 msk finhackad basilika
1 bit peccorino ost
1/2 buljongtärning
olivolja
spiskummin
örtsalt peppar
Skär auberginen i halvcentimeter tjocka skivor och lägg på hushållspapper och salta lätt. Låt dem ligga så tills vätskan dragits ur.
Förbered under tiden en tomatsås med finhackad gul lök, basilika, buljongtärning och övriga kryddor. Riv peccorino osten.
Torka av aubergine skivorna med hushållspapper och pensla med olivolja, lägg dem sedan omlott i en ungsfast form. Häll över tomatsåsen och strö sedan över peccorino osten så att hela formen täcks.
Gratinera i c:a 30 min på 225 grader.
Servera med t.ex. quinoa ooch en bönsallad.
Pastasallad med fetaost och broccoli
200 g pasta
200 g kokt broccoli
1 paket salladsost (feta)
En halv förpackning blandade ekologiska bönor (Go green)
En halv röd lök
Soltorkade tomater klippta i strimlor
En halv gurka
Dressing av olivolja, hackade franska örter, svartpeppar och örtsalt.
Hacka, blanda, ät!
Amerikansk äppelkaka lagad av min väninna S... (Galet god, men inte särskilt nyttig)
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
100 g margarin
1 ägg
6 äpplen
Kanel
Skala och skiva äpplena. Smörj en ungsfast form. Smält margarinet och blanda med ägget. Rör ihop de torra ingredienserna. Rör samman hela smeten och lägg i formen. Lägg de skivade äpplena ovanpå och avsluta med att strö över lite kanel.
Grädda i 40-45 minuter på 180 grader.
torsdag 20 november 2008
Veckans mat i urval
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar