tisdag 18 november 2008

Vardag
Idag har brorsan varit här och hängt med oss. Han är väldigt bra med treåringen eftersom han är tillräckligt ung för att komma ihåg hur han tänkte och kände när han var liten och så leker han alltid väldigt pedagogiska lekar; det räknas och läses sagor med stor inlevelse. Idag har de lekt affär med shoppingvagnen från "Rullared", mellan varven så måste de gå och "jobba" för att ha råd med både kakor och chips. Jag gissar att treåringen har ganska god koll på pengars funktion vid det här laget. Och varför pappa verkligen måste gå till jobbet varje morgon.


Lunch: Halloumisallad med cashewnötter

Mellis: Fullkornsbaguette med rabarbermarmelad och kanelsnäckor.

Middag: En av de första maträtterna jag lärde mig laga hemma hos mamma och pappa var spenatsås med crémefraiche. Idag blir det en variant på föräldrahemmets sås med en halv liter hackad spenat, en burk krossad tomat, 2 msk crémefraiche, en och en halv gul hackad lök, ett paket fetaost i tärningar, buljong och kryddor (örtsalt, spiskummin, sambal olek)


Fräs löken och tina spenaten tillsammans med olja och sambal olek. Tillsätt krossad tomat, buljong och créme fraiche och kryddor och låt koka upp. Lägg i fetaost tärningarna sist precis innan du serverar. Klart!
Inga kommentarer: