
Vad är så förknippat med högtider som sill? Den har sin självklara plats på såväl som midsommarbordet som julbordet. På
Goodstores hemsida kan man både köpa färdiga burkar med "vegetarisk sill" eller hitta recept:
Basen är aubergine förvälld i ordentligt saltat vatten
Skala och skiva 1 aubergine och förväll i ca fem-10 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha.
Se till att den inte blir för lös, då löser den upp sig i sin sås.
En aubergine räcker till ca 4 portioner sillös sill.
Auberginen kan också ersättas med skivad tofu, antingen naturell eller milt rökt. Eller varför inte lätt förvälld palsternacka.
Klassisk inlagd aubergine-sill2 dl förvälld aubergine
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1/2 dl skivad morot
1/2 dl hackad purjolök
Koka upp samtliga ingredienser och låt det därefter svalna.
Använd den skivade moroten och purjolöken som garnering.
Vegetarisk skärgårdssill1 burk naturell sojayoghurt
4 msk äggfri majonnäs
2 msk senap
1/2 dl hackad dill
1/2 burk svart Tångkaviar
1/2 burk röd Tångkaviar (den är färgad med paprika)
1 stor vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad purjolök
Juice från 1/2 citron
3 dl förvälld aubergine
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar
Aubergine-sill i senapssås1 dl senap senap (vanlig)
1 dl skånsk senap
1 1/2 dl rårörsocker
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 dl hackad dill
1 dl hackad purjolök
Blanda socker, senap och vinäger i en skål och droppa därefter i oljan, samtidigt som du rör om.
Blanda i dill, purjolök och auberginebitarna.
Smaka av med salt och peppar.

Min favorit var skärgårdssillen.