måndag 12 juli 2010

Rotfrukter på grillen!

Vansinnigt gott, enkelt och billigt. Känns nästan lite inskränkt att man inte provat tidigare.



Palsternacka med ädelost

Köp helst små späda palsternackor.

Skala, skär dom i lagom stora bitar, inte för små, och koka dom nästan klart.
Pensla med olja och salt. Grilla dom så att de får färg på bägge sidor. Lägg sedan på ädelost ocg sätt på locket och låt osten smälta.




Morötter med kryddsmör.

Försök hitta små och späda morötter.

Koka dem nästan klara. Pensla dom med olja, balsamvinäger, salt, peppar och vitlök.
Grilla och pensla dom flera gånger under grillningen.

När de är klara ta av dem och låt ett kryddsmör av smör, dill och salt smälta över morötterna.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Visst är det gott med rotfrukter på grillen. Prova rödbetor( skurna i små bitar)i foliepaket med chreveost och honung och rosmarin med lite olja på grillen.. mums!
Ni som är helveggos vet säker redan hur man bäst komponerar maten för att få sig fullvärdigt protein. Jag visste inte heller att det är viktigt att få sig fullvärdigt protein.. och inte heller att kombinationer som:
majs+bönor,ris+ bönor,
ris+linser, ris+ ärtor och
vete+ jordnötter ger fullvärdigt protein.
Köpte Blossoms nya tidning där jag läste detta. Ville dela med mej detta till fler genom eran blogg.
Önksar alla en Härlig fortsättning på sommaren med bra nya matinsperationer.

Vegomamman sa...

åsa: Rödbetor på grillen är dögott verkligen! Tack för tipset om Blossoms tidning, har sett den i affären så jag får lov att testa ett nummer! ha det gott!