måndag 12 juli 2010

Testat: Vegetarisk falukorv från VeggoHelt logiskt kom diskussionen om vegetariska kött/fisk-alternativ upp under inlägget om vego-sill. För en köttätare kan det ju tyckas märkligt att man envisas med att äta produkter som både ser ut som och smakar som kött/fisk. Men falukorv, det känns ju lite nostalgiskt på något sätt att servera sina barn falukorv och makaroner, riktiga svenne-banan-vegetarianer...
Och den vegetariska stekkorven gjord på veteprotein från Veggo smakar faktiskt snarlikt så som jag minns att att falukorv smakade. Och barnen gillade den! Snuskigt eller härligt? Testa själva! Vi hittade vår på Ica maxi i Botkyrka.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset. Ibland blir jag nästan sugen på falukorv ... eller om det är minnet av smaken kanske.

Anna sa...

Jag har aldrig riktigt förstått det här med att man inte ska äta produkter som liknar kött. Jag blev inte vegeterian för att jag inte tyckte om kött, jag blev ju det för att jag vill ta avstånd för hur djuren behandlas och jag anser att deras liv har lika mycket värde. För mig är det helt logiskt då att jag äter liknande produkter, men som inte har krävt att ett djur har behövt lida.

Jennie sa...

En hobby jag & min kille har är att laga husmanskost - veggostyle. & folk blir lite sådär då, flinar lite, & ba "meh varför äter ni saker som LIKNAR kött men inte är det, kan ni inte äta "ordentligt" kött likagärna, blabla, smakar ju åtminstone gott, blabla" Ibland upplever jag att människor tom kan bli provocerade av våra köttsubsitut. Jag svarar numera alltid direkt på tal, något irriterat, att jag och min familj ÄÄLSKAR kött (även om det gäller min kille, mer än mig & vår son) men vi vill helt enkelt inte äta det, av moraliska skäl, av solidaritet mot världens befolkning som svälter, av miljöskäl, av hur många skäl som helst. SÅ vi avstår & äter substitut istället. Det brukar faktiskt dö ut ganska snabbt då, samtalsämnet...

Ps. Jag ÄLSKAR veggos falukorv, mm, som som ungsbakad.

pps. Ja & tack för en trevlig blogg

Sara sa...

Jag är lite delad till veggiemat som liknar kött. Ofta tycker jag att det känns lite onödigt, som att det inte skulle räcka med det som är av sig självt, på nåt sätt. Men visst, ibland känns det framför allt väldigt enkelt att ta till.
Jag är vegetarian både av etiska skäl men även för att jag aldrig riktigt gillat kött, ens som barn. Kanske var det tanken på vad det faktiskt var som fick det att smaka obehagligt i munnen. Och på samma sätt känner jag ibland av den där växande, obehagliga känslan av att tugga på en veggieprodukt som liknar kött. Det får gärna likna, men inte FÖR mycket. Men jag måste nog testa falukorven iaf :)

Ps. Skyller virrigt, för långt inlägg på värmeslag ;)

Ullis sa...

Tack för tipset, den korven har jag helt missat!
Hoppas bara att även min närmaste ICA Maxi, eller annan butik i närheten, också tagit in den.

Jag ser inte problemet med att äta köttliknande produkter. Precis som Anna skrev så är valet jag gjort, att avstå köttet, beroende på hur djuren behandlas. Att jag ändå tycker om "salt, kryddig mat med tuggmotstånd", det har inte med varandra att göra.
Dessutom vill jag hävda att vi (djuren egentligen) har t.ex. quorn att tacka för mycket då jag känner många köttätare som varierar sina middagar med just sådant! (Ja jag vet att quorn innehåller ägg.) Köttliknande produkter har fått många att emellanåt våga och vilja skippa köttet.

Johanna sa...

Hallåhallå! Jag har letat efter den där korven i lite olika affärer, men hittar den inte! Skulle så gärna vilja smaka!