måndag 5 juli 2010

Ett samhälles storhet...

...mäts i dess förmåga att ta hand om sina svagaste. Jag vet inte vem som sa det, men det va nån klok! Det handlar framförallt om barn och andra som av olika anledningar inte på ett likvärdigt sätt kan föra sin egen talan i det offentliga rummet.

Djur är också en del av vårt samhälle, och de kan definitivt inte föra sin egen talan. De är beroende av att organisationer som Djurens rätt pratar för dem. Inför valet i höst har man skapat en särskild kampanjsida, www.alliansfordjuren.se, där man granskar och kommenterar valrörelsen utifrån djurens perspektiv. Du hittar dem också på facebook och twitter.

Man driver fyra egna krav; att det ska tas fram en handlingsplan för hur djurförsöken ska minska, att pälsfarmning ska förbjudas, att livet för grisarna inom livsmedelsindustrin ska förbättras samt att man från politikernas sida ska driva på för satsningar på vegetarisk mat.

4 kommentarer:

emelie sa...

vet inte heller vem som sa just de orden men vet dock att (någon av) Ghandi sagt följande:

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

:)

i övrigt tack för en grymt bra blogg och superrecept! :)

Åsa sa...

Emelie så sant!!!

Vegomamman sa...

Det måste vara en variant på Ghandis uttalande jag läst då :)

Amanda sa...

Jag har bestämt för mig att det är Tage Erlander som brukar få stå som fader till detta fina citat. Tack förresten för en jättefin blogg! Jag var på jakt efter vegetariska gi-tips och blev jätteinspirerad!