fredag 30 juli 2010

Vegofamilj på kryssningEn spontan tur till Tallin fick vi för oss att vi skulle göra någon gång mitt i sommaren. På vinst och förlust bokade vi dessutom buffé för två kvällar, och kunde snabbt konstatera att man blev mätt på en kryssningsbuffé även som vegetarian. Det var inte direkt något spännande vego-utbud, men lite sallader, ostar och annat småplock. Fast om jag åker på kryssning med Tallink någon mer gång väljer jag nog bort buffén, för flera av restaurangerna ombord hade vego-alternativ som såg riktigt trevliga ut.

Kidsen åt sig mätta på pannkakor och strips från barnbuffén, så det var inget problem. Om man inte tycker att det är jobbigt att sitta och äta bredvid hundratals andra som vräker i sig kött i varierande form och konsistens förstås. Våra barn undrade vad det var som "luktade så konstigt" direkt när de klev in. "Kött", konstaterade vi krasst, och ingen av dem var sedan det minsta intresserad av att smaka konstigheterna.I övrigt kan vi konstatera att som barnfamilj på kryssning spenderar man inte särskilt mycket tid på däck med en öl i handen. Trots strålande sol.Istället spenderar man timme efter timme utanför bollhavet där barnen outtröttligt leker sig fram till sängdags. But they loved it, so I'm happy...Lilltjejen passade även på att fira sin tvåårsdag i Tallin med en rosa Aleksandrii kooki. Mandelmassa och äppelmos typ, men den var ju rosa och därför med all säkerhet god resonerade lilltjejen.Till sist kan jag väl säga att det inte kändes särskilt konstigt eller svårt att vara ute och resa med vego-barnen, jag menar de äter ju sånt som de flesta andra barn äter; pizza, burgare (finns oftast vegovarianter), pannkakor, mackor osv. Jag tror inte ens att de själva reflekterade över att de skulle vara annorlunda på något vis.

5 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Det är förvånande hur bra det går som vego med positiv attityd. Tänker på en vegan-site som tipsade om restaurangbesök och skrev "always give them your greatest vegan smile" Jag jobbar på vegetarian-leendet.

Jag hejar förövrigt på dina vego-barn. Tycker de är så tuffa.

Alexandra Reichler sa...

Å fint inlägg. Det är det här jag gillar mest med din blogg: när du rapporterar utifrån ett vegoperspektiv på ett ställe eller i en situation där vi alla kan hamna någon gång. Som på en färja ;)


Fina bilder med! Hoppas ni har en fin sommar!

Anonym sa...

Hej jag gillar verkligen din blogg. Vill bara tipsa om att Hamburgarkedjan MAX har "falafelsnacks" dvs falafelbollar som man kan tippa eller äta som de är. Mycket bra för oss med vegoungar som behöver mat snabbt. Tex när man är inne i stan och inte vill gå till McDonald's.

Vänliga hälsningar från en annan vegofamilj.

Vegomamman sa...

Anna: Absolut, ett vego-leende är alltid på sin plats när man kommer med sina special-beställningar...

Alexandra: Kul att du uppskattar inlägget!

Anonym: Vi åt faktiskt på Max både på upp och ner resan, det första hamburgerstället som hade en barnbox som var vegetarisk!

Anonym sa...

Jag är behovsanställd på TallinkSilja och jag har i och för sig inte ätit på båtens restauranger, men i mässen har vi oftast väldigt bra vegetarisk mat. Allt från sojakorv, grillade majskolvar och rotfrukter till quorngrytor, soppor och grönsaksgrytor. Det här kan dock variera väldigt mycket från vilken kock som jobbar. När jag var ombord på Galaxy så var den vegetariska maten i mässen helt gudomlig. Så, som du säger. Tror det är lättare att få bra vegetarisk mat om man söker sig från buffén.

Var nyligen nere i Tyskland i en liten by som heter Bückeburg. Trots tyskarnas svajande engelska så gick det minsann att få vegetarisk mat. Trots att deras menyer nästan enbart bestod av groteskt mycket kött. Så fanns det i alla fall något för oss icke köttätande.